Vivienne Schenk

 

‘Met haar warme en inlevende persoonlijkheid is Vivienne een fijn persoon én doula om bij te zijn. Haar passie ligt bij geboorte en van hieruit is ze actief in de geboortewereld. Vivienne is op een fijne manier betrokken bij haar cliënten, waarbij ze altijd doet wat ze zegt. Dit geeft het vertrouwen welke zo belangrijk is in je geboorteteam. Met liefde zet zich elke keer in voor een mooie bevalervaring van haar cliënten.’ ~ Mandy

over de doula's

Vivienne Schenk

 

‘Met haar warme en inlevende persoonlijkheid is Vivienne een fijn persoon én doula om bij te zijn. Haar passie ligt bij geboorte en van hieruit is ze actief in de geboortewereld. Als doula is Vivienne op een fijne manier betrokken bij haar cliënten, waarbij ze altijd doet wat ze zegt. Dit geeft het vertrouwen welke zo belangrijk is in je geboorteteam. Met liefde zet zich elke keer in voor een mooie bevalervaring van haar cliënten.’ ~ Mandy

over de doula's
Doula Vivienne

Ik ben Vivienne Schenk, happy mama van Mason, Misha en Isla, uit Oosterbeek. Als gepassioneerd geboortewerker maak ik deel uit van ons doula-duo. Ik ben actief als zelfstandig ondernemer in de geboortewereld. Op verschillende manieren bijdragen aan geboortegeluk is mijn dagelijkse missie! Hier een stukje over mij.

 

Daar geloof ik in

Als zorgeloze en naïeve zwangere werd ik bij mijn eerste (onvoorbereide) bevalling en geboorte van mijn oudste zoon onaangenaam verrast. Om het maar even zacht uit te drukken. Letterlijk en figuurlijk werd ik op dat moment herboren. Wakker geschud door de realiteit rondom zwangerschap en bevallingen. Een innerlijke reis, en nog 2 kindjes, volgde. Het jonge fulltime moederschap leerde mij mijn eigen weg te volgen. De compleet verschillende bevallingen versterkten mijn hervonden oerkracht. Van een ingeleide ziekenhuisbevalling naar uiteindelijk een hands-off thuisbevalling met kaarsjes aan. Na 5 jaar ondergedompeld te zijn in hormonen, kraamverbanden, flesjes en luiers voelde het als een roeping om zwangere vrouwen te helpen een fijne geboorte-ervaring te krijgen. Ik wilde meer vrouwen informeren dat je wel degelijk een keus en een stem hebt als zwangere vrouw, als je maar weet wat je keuzes zijn! Het behouden van regie over je bevalling, en de onvoorwaardelijke steun die je als barende vrouw daarbij mag ervaren zijn dé succesfactoren voor een positieve geboorte-ervaring. Met deze overtuiging, mijn hervonden kracht en de inspiratie van mijn kinderen, startte ik met de doula-opleiding. Vanaf de eerste dag vond ik hier de plek waar ik mijn steentje aan een mooiere wereld kan bijdragen. Met als doel; een fijne start voor de nieuwe generatie. Mijn passie is mijn werk mogen worden, een gelukkiger mens en doula vind je niet.

 

 

 

Met positiviteit, rust en vertrouwen

Ik wens iedere vrouw (en partner) een goede voorbereiding op haar bevalling en steun tijdens de geboorte, door het toevoegen van een doula aan haar geboorteteam! Een zorgzame professional toevoegen aan je geboorteteam die aan jouw kant staat, is een cadeau aan jezelf en aan je partner. Wat jouw situatie ook is, hoe en waar je ook wilt bevallen. Begeleiding naar de geboorte toe geeft jou (en jouw partner) vertrouwen. En een vaste (en vriendelijke) zorgverlener tijdens de bevalling geeft je een gevoel van veiligheid. Dit maakt het verschil! De doula is jullie extra set handen, voeten en stem tijdens de belangrijkste dag van jullie leven. Zodat jullie de focus op elkaar en het moment kunnen houden. Elke geboortebegeleiding is afgestemd op jouw persoonlijke behoeften … om de geboorte van je kindje tot jouw allermooiste herinnering te maken.

 

Lieve groet, Vivienne

Samen met doula-collega Mandy Brummel startte Vivienne begin 2019 hun duo-praktijk, De Doula’s. Hier zetten zij hun gedeelde passie en visie in om persoonlijke en professionele ondersteuning te bieden aan zwangeren, en hun partner.

Vivienne’s bio

Opleidingen en bijscholing

– Gecertificeerd doula

– Gecertificeerd Hypnobirthing docente

– Lid van NBvD (Nederlandse Beroepsvereniging van Doula’s)

– Lid van ENCA European Network of Childbirth Associations Nederland

– Eigenaar ‘Mamaharten’ en doula platform ‘Doula.nl’

– Doula opleiding Nederland, te Utrecht (2015/2016)

– Bolle Buiken massagecursus (2016)

– Hypnobirthing docenten opleiding Mucha Mama (2017)

– Centering Pregnancy-begeleiders training (2017)

– EFT voor doula’s (2017)

– Spinning Babies (2018)

– Div. symposia, workshops in geboortwerk & mindfulness (2015-heden), oa:

  • Symposium Gyneacoloog Dr. Hollander ‘Bevallen buiten de richtlijnen’ 2019
  • Less is More, symposium 2016
  • Congres ‘ Expanding Normal Birth’ 2018
  • Less is More ‘Oxytocin’, symposium 2018

– Healingopleiding voor geboortewerkers, Theta (2019)