Reviews

Lees hier wat andere mama’s en papa’s zeggen over de begeleiding van De Doula’s tijdens hun geboortereis 

Over de Doula's

Reviews

Lees hier wat andere mama’s en papa’s zeggen over de begeleiding van De Doula’s tijdens hun geboortereis 

Over de Doula's

De Doula’s Mandy en Vivienne: één en al liefde en zachtheid! Twee vrouwen die met volle passie en overgave doen waar hun hart blij van wordt.

Tot een jaar voordat we het prachtige nieuws kregen dat we zwanger waren hadden we nog nooit van het principe “Doula” gehoord. Via via kwamen wij bij De Doula’s terrecht. Gelijk voelde het contact bij beide al erg vertrouwd aan en wist ik (Cindy) dat ik heel erg graag in dit prachtige proces, deze levensveranderende fase, begeleid wilde worden.
Bij Vivienne hebben wij de Hypnobirthing cursus gevolgd. Zij kwam een hele dag bij ons thuis en wij hebben toen in alle rust en liefde veel praktische en mooie tips van haar mogen ontvangen.
Vanaf onze eerste ontmoeting met Mandy voelde het gelijk als een cadeautje dat zij onze Doula wilde zijn. Mandy is er altijd voor ons geweest en heeft ons fantastisch begeleid in de hele zwangerschap en tijdens de bevalling. Wat stond zij als een rots vol liefde naast mij.
Van te voren wisten wij niet dat je als zwangere en barende vrouw zoveel keuzes had en dankzij Mandy voelde we ons altijd gehoord en kijken wij terug op een prachtige zwangerschap en een intense bijzondere mooie bevalling.
Mandy en Vivienne zijn verrijkingen van dit bijzondere prachtige stukje van je leven, zowel voor de vrouw, de partner en zeker ook voor het wondertje in de buik.

In Liefde,
Deva, Sven en Cindy

Cindy, Sven & Deva

28 weken zwanger was ik toen mijn vriend op internet las over het bestaan van de doula. We hadden er nog nooit van gehoord maar nadat we er wat over hadden gelezen leek het ons ontzettend fijn om iemand met verstand van ‘zaken’ 24/7 paraat te hebben. De eerste is met een keizersnee geboren in 2016, daardoor was ik nu medisch en moest ik in het ziekenhuis bevallen, hoe fijn is het dan als je een vertrouwt iemand erbij hebt. De kennismaking met Vivienne volgde snel en dat klikte super goed, ook met Mandy was dat heel fijn 🙂 Dankzij hun kon ik vol vertrouwen mijn bevalling in gaan! 22 februari is ons zoontje geboren, ik kijk er heel goed op terug. Mandy was tijdens de bevalling een enorme steun voor ons! Voor iedereen die zwanger is en nog twijfelt over de hulp van een doula: deze meiden zijn echt goud waard! 🙂

Marijke & Duco

Na een traumatische keizersnede bij de geboorte van mijn dochter, wist ik zeker ‘ik wil een doula bij mijn volgende bevalling’. Voor mijn man was dit ons eerste kindje en ook dat maakte mijn keuze nog duidelijker, ook voor hem moest er ondersteuning zijn.

Het was voor mij een ontzettend fijn en veilig gevoel om alle wensen tijdens de bevalling, in handen te kunnen leggen van onze doula en mijn man. Tijdens de eerste afspraken met Mandy, vooruitlopend op de bevalling, merkte ik dat ik los kon laten. Wat er ook zou gebeuren mijn man en de doula zouden het voor opgestelde bevalplan volgen. Dit gaf mij de mogelijkheid mezelf volledig op de geboorte te kunnen focussen.

Direct had ik een klik met Mandy en Vivienne. Ons bevalplan begon al tijdens de zwangerschap, ook voor mijn man, te leven. Hij voelde zich erin thuis en gesterkt. De dag na de bevalling zei hij, “ik was radeloos geweest zonder de doula en alle aangereikte technieken”.

Het was een hele mooie geboortereis, die we echt met zijn drieën gemaakt hebben. Onze zoon lag (net als zijn zus) in stuit, waardoor de hele bevalling een keizersnede ‘boven ons hoofd hing’. We hebben elke beslissingen hierin gedegen kunnen maken, mede door de kennis en opties die Mandy aandroeg. Zij zorgde ervoor dat er geen enkele beslissing alleen op gevoel genomen werd. Dit was een hele mooie ervaring en gaf zoveel kracht.

Een doula bij je bevalling is zo ontzettend veel waard. Er is aandacht voor jou als vrouw en je partner. Niet zoals een dokter jou als patient ziet, maar als mens. Met aandacht voor alle gevoelens die tijdens de bevalling elkaar in razend tempo opvolgen. De aandacht die hier aan werd besteed heeft voor mij, de traumatische eerste keizersnede heeft doen overwinnen en ervoor zorgde dat ik onze zoon in stuitligging op de wereld heb kunnen zetten. Beide in goede gezondheid en vooral … in een euforische roes van geluk.

Ingeborgh en Aydemir

Na twee traumatische bevallingen, hebben wij besloten een doula te nemen. Vivienne (en Mandy) is een spontane en meelevende vrouw die je tijdens de zwangerschap al met een paar sessies zoveel mogelijk voorbereid op de daadwerkelijke bevalling en ook in het bezit van een aantal hulpstukken die eventueel een bijdrage zou kunnen leveren. Ze is tijdens de bevalling de rust zelve en ook prettig dat er nog (een vast) iemand bij was die onze geboorteplan in de gaten hield en mijn vriend/man dus alleen op mij en de baby kon richten. Daarna maakte ze ook nog een mooie samenvatting van de bevalling als aandenken. Het kost wel wat maar een prettige(re) bevalling is veel meer waard in het leven dan geld. Ik kan nu genieten van mijn derde en laatste kindje. Dank je wel😘🌹

Tin Tin & Sebastiaan

Wij hadden voor deze zwangerschap nog nooit van “een Doula” gehoord, maar toen we er toevallig een artikel over lazen, waren wij meteen benieuwd. Mijn vorige bevalling was allesbehalve rooskleurig en we wilden het dit keer anders aanpakken zodat dingen ons niet meer zo zouden overkomen. Wij gingen op zoek en vonden verschillende Doula’s, waarvan Vivienne als eerste kennis kwam maken. De overige Doula’s hebben we meteen afgezegd :-). Vivienne nam de tijd om naar ons verhaal te luisteren en straalde rust en warmte uit. Met haar wilden we in zee! Gedurende mijn zwangerschap heeft ze ons bewust gemaakt van de verschillende keuzes die je kunt maken en ze heeft ons geholpen ons bevalplan aan te scherpen en onze wensen duidelijk in kaart te brengen. Ze ging mee naar afspraken in het ziekenhuis als wij dit wilden en ze heeft ons een privécursus hypnobirthing gegeven. Ze deed dit op een luchtige, prettige manier waarbij serieuze zaken en humor hand in hand konden gaan. Niet zweverig, wel verbindend! Ze was erg betrokken, goed bereikbaar en duidelijk wat betreft afspraken. We wisten precies wat we aan haar hadden. Ze stelde zich niet op de voorgrond maar stemde goed af met hoe wij dingen wilden en was er wanneer nodig. Ik heb mij erg veilig bij haar gevoeld. Hierdoor kon ik dingen loslaten en dingen toevertrouwen aan mijn man en aan haar. Ik heb mij volledig op de bevalling kunnen richten en heb hierdoor (echt waar!) een droombevalling gehad! Onze zoon is in een bevalbad geboren, mijn man en ik hebben hem (volledig hands-off) zelf kunnen halen!
Ook Mandy hebben wij mogen ontmoeten, als stand-in van Vivienne. Wij vonden haar een prettig persoon. Rustig, betrokken en iemand die weet waar ze het over heeft en je ook vertrouwen geeft. Met Vivienne vormt zij een mooi team. Wij hebben Vivienne al meerdere keren bedankt en blijven dit gewoon doen. Wij zijn ontzettend dankbaar en blij dat de geboortereis van onze zoon zo ontzettend mooi is geweest. Wij hebben Vivienne en de herinnering van mijn mooie zwangerschap en de geboorte van onze zoon in ons hart gesloten 🙂 Liefs!!!

Linda en Coen